2024-04-26

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Ukrainoje – paroda iš Anykščių „Po Angelo sparnu“

Angelų muziejaus archyvo nuotr.


Praėjusiais metais Anykščių Angelų muziejus pradėjo bendradarbiavimą su Ukrainos liaudies ikonų ir antikvarinių daiktų muziejumi „Ukrainos dvasia“. Prieš metus anykštėnams buvo pristatyta ukrainiečių paroda „Angelo atvaizdas Ukrainos liaudies ikonose XVIII–XX a.“, o šiemet rugpjūčio 1 d. Ukrainoje atidaryta paroda „Po angelo sparnu“, kurioje eksponuojami meno kūriniai iš Anykščių Angelų muziejaus fondų.


Parodą sudaro penkiasdešimt trys Angelų muziejaus eksponatai, sukurti įvairia technika, ekspozicijoje daug medžio skulptūrų, tapybos darbų.


Tai – ne pirmas kartas, kai Angelų muziejaus fondų vertybės eksponuojamos šalyse kaimynėse: muziejus, vykdydamas projektą „Surask… Angelų kelias“, sukūrė alternatyvų maršrutą, rengia tarptautines kilnojamas parodas, o angelai jau „svečiavosi“ Latvijoje ir Estijoje.


„Šiais metais minime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, prisimename Lietuvos kelią į laisvę. Simboliška, kad veiklos dešimtmetį švenčiantis Angelų muziejus vieną jubiliejinių metų parodų organizuoja Ukrainoje, šalyje, einančioje nelengvu laisvės keliu. Džiaugiamės, kad uždarytos šalių sienos nesutrukdė šiuos menininkų darbus parodyti Ukrainoje. Širdies gilumoje visi tikime angelais, nes dažnai angelo pagalbos, globos, gerumo mintyse žmogus šaukiasi kaip tik tada, kai labai sunku, kai ieškoma išeities, tai ypač aktualu šiuo nelengvu mums visiems laikotarpiu. Tikimės, kad ši paroda suteiks džiugių akimirkų, lankytojai pajus vienijančią angelų prasmę – globoti ir teikti viltį ramiai gyventi visiems pasaulio žmonėms“, – sakė Angelų muziejaus atstovai.


Paroda Ukrainoje veiks iki lapkričio 15 d.

atokiosstotys.lt inf.