2024-04-26

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Skelbiamas devintasis Nacionalinis vaikų literatūros konkursas 2021

Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“, bendradarbiaudamas su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi bei Lietuvos Rašytojų sąjunga, skelbia devintąjį Nacionalinį vaikų literatūros konkursą 2021.

Konkursui rankraščius galima teikti iki 2021 m. gruodžio 15 d.

Nacionalinio vaikų literatūros konkurso nuostatai

Nacionalinio vaikų literatūros konkurso tikslai – duoti postūmį lietuvių vaikų literatūros raidai, paskatinti rašytojų ir dailininkų bendradarbiavimą, paskatinti debiutuoti naujus talentus; atnaujinti visų tipų vaikų bibliotekų fondus; remti bibliotekėlių atsiradimą darželiuose, vaikų ligoninėse, bendruomenėse ir t. t.; aktyvinti ir skatinti mažamečių vaikų domėjimąsi literatūra, norą skaityti.

Pirmųjų aštuonių konkursų metu Lietuvos mokyklas, darželius, bibliotekas, bendruomenes, ligonines, vaikų globos namus jau pasiekė daugiau nei milijonas vaikams skirtų knygų. Kiekvienais metais konkurso laureatų knygos yra išleidžiamos nuo 13 iki 45 tūkstančių egzempliorių tiražu. Per aštuonerius fondo veiklos metus jau yra išleista 57-ios knygos, skirtos vaikams.

Konkursą laimėjusios knygos dažnai patenka ir į Metų knygos rinkimus. Metų knygomis tapti jau pretendavo Ramintos Baltrušytės „Kalvėnų miesto paslaptis“, Birutės Mar „Gėlininkė“, Aido Jurašiaus „Akmenukų pasakos“, Ilonos Ežerinytės „Šunojaus diena“, Gajos Gunos Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“, Rebekos Unos „Aš esu Tomas, seklys“, Aido Jurašiaus „Pypas ir jo nutikimai“, Dovilės Zavedskaitės „Lietus ir skafandras“, Pauliaus Norvilo „Strykt pastrykt“. Ramunės Savickytės knyga „Adelės dienoraštis. Ruduo“ buvo išrinkta Metų knyga vaikams 2015 m., o Ignės Zarambaitės knyga „Stebuklingi senelio batai“ tapo Metų knyga vaikams 2019 m.

Organizatorių inf.