2024-04-28

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Utenoje – rezidencija kino kūrėjams

Kūrybinė erdvė-galerija POKŠT ir KINO NAMAI kviečia kino ir video meno kūrėjus dalyvauti rezidencijoje „Meta_kinas“, kuri vyks Utenoje, rugpjūčio 23-31 dienomis.

Kūrybinėje rezidencijoje iš viso dalyvaus šeši eksperimentinio kino ir video meno kūrėjai. Jie tyrinės meta-kino – filmų, kurie, anot G. Deleuze, žiūrovui parodo, jog patys „suvokia“ esantys filmai – temą.

Kiekvienas dalyvis turės individualiai sukurti eksperimentinio kino ar video meno kūrinį ir rugpjūčio 31 d. pristatyti jį žiūrovams viešoje peržiūroje, kuri vyks galerinėje erdvėje „Pokšt“. Pakartotinos darbų peržiūros numatomos kino teatro erdvėje „Kino namai“ Utenoje bei Anykščiuose. Darbai bus publikuoti ir skaitmeninėje erdvėje.

Projekto dalyviams reikės pasirūpinti kūrinio sukūrimui reikalingomis priemonėmis ir įranga. Apgyvendinimą ir pietus apmokės rezidencijos rengėjai. Kiekvienas kūrėjas taip pat gaus vienkartinę 500 Eur stipendiją.

Jei norite dalyvauti rezidencijoje, atsiųskite trumpą savo kūrybos aprašymą elektroniniu paštu poksterdve@gmail.com iki rugpjūčio 8 dienos (sekmadienio) vakaro. Apie atrankos rezultatus kandidatai bus informuoti rugpjūčio 11 dieną.

Organizatorių inf.