2024-04-19

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Į bibliotekos globėjų gretas įsijungė Saulius Urbonavičius-Samas


Gegužės 22 d. Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešojoje bibliotekoje lankėsi žymus lietuvių muzikantas, dainų autorius, prodiuseris ir legendinės grupės „Bix“ narys Saulius Urbonavičius-Samas. Jis maloniai sutiko tapti dar vienu bibliotekos globėju.
Samas prisipažino, kad tapti bibliotekos globėju jam yra labai svarbus įvykis: „Man didžiulė garbė ir nostalgija, kadangi šioje bibliotekoje pirmą kartą buvo eksponuoti mano tapybos darbai dar tais mano studentavimo laikais ir tai buvo didžiulis įvykis mano gyvenime.“
Lankydamasis bibliotekoje Saulius Urbonavičius-Samas taip pat sukūrė ekslibrisą, skirtą bibliotekos 70-mečiui. Menininkas akcentavo knygos svarbą šiuolaikiniame gyvenime. Pasak Samo, informaciją dabar galime gauti rinkdamiesi įvairių formatų šaltinius, tačiau knyga ir skaitymas „yra gurkšnis vandens“, kurį sunku kuo pakeisti, kadangi knygoje pateikiama ne tik informacija, autoriaus tekstai – tiek pat svarbu yra jos dizainas, apipavidalinimas, popieriaus kvapas.
Muzikinę karjerą Saulius Urbonavičius-Samas pradėjo būdamas studentas 1987 m. Šiauliuose įkurtoje grupėje „Bix“, vienoje iš populiariausių visų laikų Lietuvos roko muzikos grupių. Samas kūrė dainų tekstus, buvo grupės vokalistas ir gitaristas. Vėliau atlikėjo duoną iškeitė į pramogų verslą ir kartu su Marijonu Mikutavičiumi ir Martynu Starkumi vedė jaunimo muzikos laidą „Tangomanija“ bei kitus televizijos projektus. Prodiusavo tokias televizijos laidas kaip „Dangus“, „Tu gali šokti“, „Paslapčių namai“, „Šok!“
Bibliotekos globėjais jau yra tapę Naisių vasaros teatras, šachmatininkė, didmeistrė, Šiaulių miesto garbės pilietė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Lietuvos pedagogas ir chorvedys, Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ meno vadovas, Šiaulių miesto garbės pilietis Remigijus Adomaitis ir kalbininkas, pedagogas, leidėjas, žurnalistas, humanitarinių mokslų daktaras Stasys Tumėnas.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos inf.