2024-04-25

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Vilniaus knygų mugė šiemet neįvyks

Organizatorių iliustracija

Vasario 26 d. Vilniaus knygų mugės organizatoriai paskelbė, kad tradicinis renginys šiemet neįvyks. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į sunkiai prognozuojamą epidemiologinę situaciją.

Žiniasklaidai ir visuomenei skirtame pranešime rašoma, kad dėl besitęsiančios epidemiologinės situacijos, pandemijos paveiktos rinkos ir neaiškaus šių metų renginių ribojimo reglamentavimo Vilniaus knygų mugės organizacinis komitetas nusprendė mugę perkelti į 2022-uosius.
„Siekdami apsaugoti parodos dalyvių ir lankytojų sveikatą, norėdami suteikti kokybišką ir platų turinį bei išlaikyti ilgametes tradicijas susitikti su autoriais bei įsigyti knygų, informuojame, kad Vilniaus knygų mugė įvyks 2022 metų vasario 24–27 dienomis.“

Anksčiau buvo skelbiama, kad šių metų Knygų mugė vyks gegužės 6–9 d. Tiesa, šis sprendimas nebuvo galutinis. Buvo tikimasi, kad, jei koronaviruso pandemija bus sėkmingai valdoma, mugė įvyks pavasario pabaigoje, o jos programa bus parengta per kovo mėnesį.

Kol kas neaišku, kada bus paskelbti akcijos „Metų knygos rinkimai 2020“ laureatai, kurie tradiciškai būdavo skelbiami mugės metu.

atokiosstotys.lt inf.