2024-04-26

Atokios stotys

Kultūros ir meno svetainė

Prasideda jaunimo grupių festivalis „Ant paletės“


Utena gali džiaugtis jau tradiciniu tampančiu jaunimo grupių festivaliu „Ant paletės“. Birželio 24 d. įvyks ketvirtojo festivalio pirmasis koncertas, kuriame pasirodys 3 uteniškių grupės: „Begėdžiai“, ir Iki vasaros pabaigos iš viso įvyks dešimt koncertų, jų metu koncertuos grupės iš Utenos, Pasvalio, Šilutės, Kauno, Vilniaus, pasirodys ir svečiai iš Latvijos.


Festivalio organizatorius Rimantas Sinica sakė norįs jaunoms grupėms suteikti sceną ir galimybę susirasti gerbėjų, taip pat ugdyti klausytojų skonį, supažindinti juos su galbūt dar nežinomais muzikantais.


Per ketverius metus festivalis nuo vienos dienos koncerto Kultūros centro salėje išaugo iki visą vasarą besitęsiančių pasirodymų su baigiamuoju koncertu lauke pastatytojo scenoje. Šiemet festivalio metu koncertuos trylika jaunimo grupių. Birželio 24–rugpjūčio 19 dienomis numatyti devyni koncertai, jų metu žiūrovams koncertuos aštuonios grupės: jau minėti uteniškiai ir „Four man“ (Pasvalys), „Vanilė“ (Šilutė), „Vostok-7“ (Vilnius), „Mood“ (Kaunas), „Atonal“ (Vilnius).


Baigiamajame koncerte rugpjūčio 22 d. į sceną lips grupės „Yomi“ (Latvija), „Mood“, „Vostok-7“, „Begėdžiai“, „Over cast rain“ (Latvija), „Dark light“, „Pasiklydę“, „Planewzeck“ (Latvija), „Cigarsukis“ (Utena), „Vanilė“, „Atonal“, „Promised flight“ (Vilnius).


Jaunimo grupių festivalis „Ant paletės“ – unikalus reiškinys Utenoje. Kiti apskrities miestai jau seniai garsėjo muzikiniu vyksmu – Anykščiai turi „Purpurinį vakarą“, Zarasų rajone vyksta „Mėnuo Juodaragis“, Zaraso ežero saloje – „Galapagai“, Visagine – „Visagino country“. Prieš ketverius metus pristatydamas pirmąjį festivalį, kuris tuomet buvo pavadintas „Rudens paletė“, Rimantas Sinica yra sakęs, kad siekia, jog Utena garsėtų ne tik kaip pramonės, bet ir kaip muzikos miestas.

atokiosstotys.lt inf.